Er zijn nog weinig huishoudens te vinden waar geen gebruik gemaakt wordt van een cv-ketel. We hoeven je dan ook niet te vertellen dat deze ketel voor de centrale verwarming ontzettend belangrijk is. Zonder een goed

werkende ketel is het niet mogelijk om het huis op de juiste manier te verwarmen. Daarnaast kun je ook niet meer warm douchen of überhaupt gebruik maken van warm water. Om er voor te zorgen dat je altijd beschikt over een goed werkende cv-ketel wordt aangeraden om met regelmaat een nieuwe cv ketel te installeren. Neem contact op met loodgieter uit Almere om je hierbij volledig te assisteren. Er zijn heel veel redenen waarom je dit het beste kunt doen. De meest belangrijke reden is hiervoor al genoemd: je wilt in de winter niet zonder verwarming en warm water komen te zitten. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen. We hebben de drie meest belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet!

Je draagt bij aan een beter milieu

Het milieu is de laatste tientallen jaren steeds belangrijker geworden. Dan was het natuurlijk al, maar we zijn er eigenlijk nu pas achter hoe wij daar invloed op kunnen uitoefenen. We willen natuurlijk ook dat onze nakomelingen ook nog van alle mooie dingen op deze aarde kunnen genieten. Om dat te kunnen realiseren zullen we zorgvuldig met het milieu om moeten gaan. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is één van de manieren die om bewust met het milieu om te gaan. De nieuwe ketels die je in de winkel koopt, zijn namelijk een stuk zuiniger dan oudere modellen. Doordat ze zuiniger zijn, zijn ze ook minder slecht voor het milieu. Nog steeds wordt het overgrote deel van de energie die wij gebruiken door fossiele brandstoffen gegenereerd. Daardoor krijg je meer CO2 uitstoot en dat is heel slecht voor het milieu. Wanneer je kiest voor het installeren van een nieuwe ketel draag je bij aan een verminderde CO2 uitstoot.

Je bespaart flink wat geld

Er zijn behoorlijk wat manieren om mensen te overtuigen iets te doen. Geld is daarvan één van de meest effectieve manieren. Daarom is dit ook een hele belangrijke reden om ervoor te kiezen je cv-ketel te vervangen. Want wanneer een nieuwe ketel een stuk zuiniger is, is dat niet alleen heel goed voor het milieu. Het heeft ook grote voordelen voor je eigen portemonnee. Dat merk je al snel aan de energierekening die een stuk lager zal zijn dan bij de vorige cv-ketel. Daarbij is het principe eigenlijk heel eenvoudig: hoe zuiniger de nieuwe ketel, hoe groter het verschil op de energierekening vergeleken met de vorige ketel. Dat is overigens ook de reden dat veel mensen niet wachten tot de levensduur van de vorige ketel kapot gaat. Gemiddeld gaan ketels namelijk 15 jaar mee. Wanneer je er echter voor kiest om de ketel na een jaar of tien te vervangen, verdien je dat geld binnen de kortste keren terug doordat de rekening met de nieuwe ketel een stuk lager uit zal vallen.

Je hebt meer vermogen nodig

Dit is eigenlijk een heel praktische reden om te kiezen voor een nieuwe ketel. Soms is een ketel namelijk zo oud geworden dat deze niet meer beschikt over voldoende vermogen om ervoor te zorgen dat alles in huis goed verloopt. Daardoor kan de ketel niet meer het volledige huis verwarmen en ontstaan er wellicht andere problemen met douchen. Een ketel met te weinig vermogen kan komen doordat het vermogen van je eigen ketel in de loop der jaren steeds minder is geworden. Daarnaast kan het ook komen doordat je iets veranderd hebt aan je huis. Bijvoorbeeld doordat je iets aangebouwd hebt en er ruimtes groter zijn geworden.