Het comfort van een warm huis is in de wintermaanden een waar genot. De grootste keerzijde is misschien wel dat de energierekening soms best wel hoog uitvalt. Je kan uiteraard ook bezuinigen op de verwarming en proberen de warmte zoveel als mogelijk niet kwijt te raken. Denk maar aan alle isolatietechnieken die er zijn. Maar hoe zou je dan vinden als je over een handig hulpmiddel in huis kan beschikken die die verwarming op maat regelt en zodoende de rekening omlaag brengt?

Een slimme thermostaat laat de verwarming niet onnodig aan staan

Bij een conventionele thermostaat wordt de temperatuur constant gehouden. De verwarming blijft dus aan, ook al maakt niemand meer gebruik van de ruimte. Hierdoor wordt er een heleboel energie verspilt. Bij een slimme thermostaat hoef jij je daar dus geen zorgen meer om te maken. Deze “ziet” dat een ruimte niet meer wordt gebruikt door de activiteiten te registreren. Indien in een lange periode er geen beweging is geregistreerd wordt de verwarming uitgeschakeld. Denk maar aan de woonkamer of de keuken.

Doordat de verwarming dus op maat gesneden is zal je nooit meer in een ruimte van het huis komen waar het koud is. Een heerlijk verwarmde keuken in de ochtenduren bijvoorbeeld. Je mag de slimme thermostaat ook wel beschouwen als jouw persoonlijke assistent die ervoor zorgt dat het wooncomfort wordt gecombineerd met een laag energiegebruik.

Stap altijd binnen in een verwarmde woning

Heel handig van een slimme thermostaat is ook dat het de optie heeft om op afstand via je mobiel te worden bediend. Met een handige applicatie kan je de verwarming alvast aanzetten. Hetzelfde geldt dus ook wanneer de verwarming dient te worden uitgeschakeld.

De meeste slimme thermostaten zijn ook ‘zelf lerend’. Dit houdt in dat ze aan de hand van het gedrag van de bewoners kunnen inschatten saneer en waar de verwarming nodig zal zijn.

De besparingen die een slimme thermostaat oplevert kunnen dus aanzienlijk zijn, omdat de verwarming heel efficiënt plaats vindt. Ook het comfort die de thermostaat te bieden heeft zijn na een tijd niet meer weg te denken. Schakel bij de installatie wel een Loodgieter met spoed in die over de nodige kennis beschikt om de te kijken of de huidige CV installatie wel kan worden gecombineerd met een slimme thermostaat. Informeer ook bij de gasleverancier over het aanbod aan slimme thermostaten die ze te bieden hebben.