Vind je dat je eigenlijk veel te veel energie gebruikt? Dan wordt het wellicht tijd om eens te kijken naar de manieren waarop je energie kunt besparen. Daar heb je namelijk alleen maar voordeel van. Allereerst is dat natuurlijk ontzettend goed voor het milieu. Daarnaast kun je er ook nog eens heel veel geld mee besparen. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dit voor het merendeel van de mensen het meest belangrijk is. En zeg nu zelf: als je ieder jaar flink wat geld kunt besparen, kun je daar natuurlijk weer iets anders mee doen! Je kunt dus beter vandaag dan morgen beginnen met energiebesparende maatregelen. Gelukkig zijn er heel veel van die maatregels op internet te vinden. Waar kun je bijvoorbeeld op letten wanneer je een nieuwe cv-ketel aanschaft? LoodgieterAlmere036 zet wat handige tips van echte vakmannen voor je op een rijtje.

Wees zorgvuldig in je keuze

Het is allereerst van groot belang om te beseffen dat je keuze voor een cv-ketel ontzettend bepalend kan zijn. Verschillende ketels kunnen enorm verschillen in de energie die je ermee verbruikt. Juist daarom is het ook aan te raden om vooraf te kijken naar het verbruik van de verschillende cv-ketels. Daarnaast is het ook niet verstandig om een ketel helemaal op te gebruiken. Een ketel heeft gemiddeld een levensduur van zo’n vijftien jaar. Je kunt deze echter beter al eerder vervangen. De laatste jaren zijn de ketels namelijk alles behalve effectief waardoor je veel meer energie verbruikt. Het is verstandiger om er na zo’n tien jaar voor te kiezen om de ketel te vervangen. Dat is op lange termijn veel voordeliger. Ben je op zoek naar een nieuwe cv-ketel? In dat geval raden we je aan om altijd voor een zogeheten HR ketel te kiezen. Deze leveren direct een flinke besparing op waardoor je de aanschafprijs binnen no time weer heb terug verdiend. Het rendement van deze cv-ketels is heel hoog. In het beste geval kies je voor een combiketel, aangezien deze eenvoudiger én zuiniger is. Deze cv-ketel kan zonder op volle toeren te draaien je huis volledig opwarmen. Het gevolg is dat je veel minder energie verbruikt en dus behoorlijk veel geld bespaart.

Een zonneboiler geeft je gratis energie!

Zoals gezegd kiezen heel veel mensen voor een zogenaamde combiketel. Daar zijn natuurlijk genoeg redenen voor zoals het laag houden van de onderhoudskosten en het hoge rendement van deze ketels. Daarnaast kun je een HR combiketel ook nog eens heel eenvoudig combineren met een zonneboiler. En dat laatste levert eigenlijk alleen nog maar meer voordeel om. Dankzij een zonneboiler kun je namelijk gratis gebruiken maken van zonne-energie om het water in huis op te warmen. Je kunt dus op deze manier eenvoudig het water voor de badkamer, maar ook voor de verwarming opwarmen op een milieuvriendelijke wijze. Wil je zeker weten of de ketel die je op het oog hebt geschikt is om met een zonneboiler te combineren? Let dan goed op het bijbehorende label. Wanneer een HR combiketel namelijk een Gaskeur NZ-label heeft, kan deze gecombineerd worden met een zonneboiler.

Isoleer je huis goed!

Natuurlijk is het belangrijk om het verbruik zo laag mogelijk te houden. Dat krijg je echter ook voor elkaar door aanvullende maatregelen. Je kunt bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Daardoor blijft de huis veel langer in je huis hangen, waardoor de temperatuur beter op peil blijft. Dat heeft weer tot gevolg dat minder hoeft te stoken waardoor je energiebesparend bezig bent. Een eenvoudige maar zeer effectieve maatregel die zich op lange termijn terug betaalt.